Showresultaten Rene Alssema 2017

Internationale vogelshow: BPC-ANTWERPEN
Op zaterdag 30 september werd voor de eerste keer meegedaan met de 1 dag show BPC ANTWERPEN.
Deze show is één van de eerste shows. Eigenlijk voor mijn vogels te vroeg, omdat ik in maart begin te kweken en rond deze tijd alleen vogels uit de eerste rond door de rui heb. Desondanks besloot ik met 6 glosters mee te doen. Een goede beslissing want mijn bonte kuifpop werd BEST GLOSTER in show.


BEST GLOSTER in SHOW
BPC ANTWERPEN 30 September 2017.

Internationale Glostershow 4 November 2017 in Haakbergen

De internationale glostershow te Haaksbergen in Nederland is al jaren één van de grootste glostershows van Europa. De deelnemers komen uit vele Europese landen. Vele toppkwekers laten hier ieder jaar hun mooiste glosters zien. Dit jaar waren er 78 deelnemers die samen 1226 glosters instuurden. De ingezonden glosters werden door middel van het Engelse selectiesysteem op deskundige wijze beoordeeld door een deskundig internationaal keurmeesters team. Dit jaar werden de glosters gekeurd door Brian en Philip Durrell uit Engeland, Marnix d’Hont en Jean-Paul Davignon uit België en Hans Hermans uit Nederland.

Naar deze show stuurde ik 36 glosters, waarvan 22 in de prijzen vielen.

De jonge bonte kuifpop werd beste bonte van de show en tevens “Beste Twentse Gloster”. Daarnaast won de intensieve kuifman zijn klasse, alsmede de agaat man.

BEST “TWENTSE GLOSTER” 2017
BEST VARIEGATED GLOSTER IN SHOW
Classwinner special colors / Agath cock Classwinner intensive corona cock.

 

Glostershow 11 november 2017 Harsum/Germany

Op 11 november werd deelgenomen aan de internationale glosterdag in Harsum/Asel. Ook dit jaar werd de showdag voorafgegaan met een gezellige avond bij familie Wedig. Wederom werd deze show geheel georganiseerd en verzorgd door Walter Wedig, zijn vrouw en zijn dochter. Het is in deze tijd toch steeds weer een topprestatie om met zo weinig mensen zo'n mooie show te organiseren. Deze show groeit ieder jaar en ook het deelnemersveld uit binnen-en buitenland wordt steeds groter. In het totaal waren dit jaar 780 glosters aanwezig. Er waren 55 deelnemers uit Duitsland, Polen, Denemarken, Groenland en Nederland. Op een deskundige wijze werden de glosters gekeurd door drie Engelse keurmeesters: Graham Beech, Paul Brown & Brian Durrell. Aan het eind van een spannende keurdag, kon ik zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat. Van de 30 meegenomen glosters vielen er 28 in de prijzen:

Best in show ( Variegated unflighted corona hen)
Best opposite ( variegated unflighted consort cock)
Best flighted consort hen in show.
Best flighted consort cock in show
Best 10 birds in show.
7 Classwinners.

All my Classwinners 2017.
Harsum/Germany 780 glosters / International competition.

BEST in SHOW
Unflighted variegated corona hen
Best Opposite
Unflighted variegated cocnsort
BEST FLIGHTED CONSORT COCK IN SHOW
BEST FLIGHTED CONSORT HEN IN SHOW Classwinner unflighted cinnamon consort cock Classwinner unflighted cinnamon consort hen
Classwinner unflighted intensive corona cock

Internationale Twentse Postuurshow 8 december Haaksbergen/Nederland

Naar deze, voor mij laatste show van dit jaar, stuurde ik 6 glosters in. Mijn jonge bonte kuifpop werd voor de derde keer BEST GLOSTER in SHOW en tevens BEST IN SHOW.


BEST in SHOW BPC ANTWERPEN/ BELGIUM
BEST in SHOW GLOSTERSHOW HARSUM/ GERMANY
BEST in SHOW BIRDSHOW HAAKSBERGEN/ NETHERLANDS
BEST “TWENTSE GLOSTER” GLOSTERSHOW HAAKSBERGEN/ NETHERLANDS

TOP