Showresultaten Rene Alssema 2018

Internationale Glostershow 3 November 2018 in Haakbergen

De internationale glostershow te Haaksbergen in Nederland is al jaren de grootste glostershows in Europa. De deelnemers komen uit vele Europese landen. Vele topkwekers laten hier ieder jaar hun mooiste glosters zien. Dit jaar waren er 79 deelnemers die samen 1291 glosters instuurden. De ingezonden glosters werden door middel van het Engelse selectiesysteem op deskundige wijze beoordeeld door een internationaal keurmeesters team. Dit jaar werden de glosters gekeurd door Brian en Philip Durrell uit Engeland, Marnix d’Hont en Rik Spillebeen uit België en Hans Hermans uit Nederland.

Naar deze show stuurde ik 36 glosters, waarvan er 25 in de prijzen vielen. Naast het winnen van 7 klassen was ik vanzelfsprekend erg blij met de beste consort en de beste corona van de gehele show. De bonte corona pop werd uitgeroepen tot “Best in Show”. Deze superpop behaalde hiermee deze titel voor de vierde keer. Vorig jaar werd ze als jonge vogel in Nederland, België en Duitsland 3 keer “Best in Show” en nu opnieuw op deze grootste internationale glostershow ter wereld.

De internationale glostershow te Haaksbergen in Nederland is al jaren één van de grootste glostershows van Europa. De deelnemers komen uit vele Europese landen. Vele toppkwekers laten hier ieder jaar hun mooiste glosters zien. Dit jaar waren er 78 deelnemers die samen 1226 glosters instuurden. De ingezonden glosters werden door middel van het Engelse selectiesysteem op deskundige wijze beoordeeld door een deskundig internationaal keurmeesters team. Dit jaar werden de glosters gekeurd door Brian en Philip Durrell uit Engeland, Marnix d’Hont en Jean-Paul Davignon uit België en Hans Hermans uit Nederland.

Naar deze show stuurde ik 36 glosters, waarvan 22 in de prijzen vielen.

De jonge bonte kuifpop werd beste bonte van de show en tevens “Beste Twentse Gloster”. Daarnaast won de intensieve kuifman zijn klasse, alsmede de agaat man.

Haaksbergen 2018. 1291 Glosters.
79 International competators.
Results: Team of 36 glosters; 25 prices.
Best gloster in show. Best opposite.
7 Classwinners. 6 X second, 3 X third, 1 X fourt, 2 X fifth, 6 X six.

Classwinner: Flighted variegated corona hen . Best variegated corona in show. Best “Twentse”gloster. Best corona in show. BEST GLOSTER IN SHOW Classwinner: Unflighted Blue/White hen. Best Blue/White in Show. BEST CONSORT IN SHOW. Classwinner: Unflighted >75% clear consort cock.
Classwinner: Flighted consort cock special colors (Isabel/agath/satinet/phaeo/...) Classwinner: Unflighted TPD Corona hens. 70 glosters in Class Classwinner: Unflighted Cinnamon consort cock.
Classwinner: Special Colors. Isabel Hen.

 

Glostershow 10 november 2018 Harsum/Germany

Op 10 november werd deelgenomen aan de internationale glosterdag in Harsum/Asel. Ook dit jaar werd de showdag voorafgegaan met een gezellige avond bij familie Wedig. Wederom werd deze show geheel georganiseerd en verzorgd door Walter Wedig, zijn vrouw en zijn dochter. Het is in deze tijd toch steeds weer een topprestatie om met zo weinig mensen zo'n mooie show te organiseren. Deze show groeit ieder jaar en ook het deelnemersveld uit binnen-en buitenland wordt steeds groter. In het totaal waren dit jaar 780 glosters aanwezig. Er waren 48 deelnemers uit Duitsland, Polen, Denemarken, en Nederland. Op een deskundige wijze werden de glosters gekeurd door drie Engelse keurmeesters: Keith Baker, Matyn Fairfield & Eddie Wells. Aan het eind van een spannende keurdag, kon ik zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat. Van de 41 meegenomen glosters vielen er 33 in de prijzen:

All my Classwinners 2018.
Harsum/Germany 780 glosters / International competition.

Classwinner: Cinnamon/Isabel Consort hen. Classwinner: Variegated unflighted consort cock Classwinner: Unflighted blue/white consort hen
TOP