Showresultaten Rene Alssema 2021

Glosterdag Midden Nederland 23 oktober 2021 – 916 Glosters

De eerste show waar mijn vogels geshowd werden was de glostershow van Midden-Nederland. Sinds deze show in Meteren wordt gehouden, was dit de eerste keer dat ik hier mijn vogels liet deelnemen. Bij het inschrijven kon ik nog niet voorzien dat veel van mijn vogels nog niet klaar waren met het ruien van de kuif. Ik had 23 glosters ingeschreven, maar moest vanwege rui in de kuif, diverse thuislaten. Van de 17glosters die ik uiteindelijk meebracht, hadden er 11 prijs. De grootste klasse van de show, de TPD klasse jonge groene mannen, werd gewonnen, alsmede de overjarige klasse bonte kuifpoppen.

Some of my showglosters at the Glostershow in Meteren 2021

Champion unflighted TPD consort male. Class with 47 birds Champion flighted variegated corona hen. Class with 13 birds
Second in Class Cinnamon unflighted hen/male. Class with 35 birds Second in class variegated unflighted consort males. Class with 38 birds
Third in class variegated unflighted consort hens. Class with 25 birds Fourth in class variegated corona hens. Class with 42 birds.

 

Twentse Glosterdag / Haaksbergen 6 november 2021- 1100 Glosters.

Net als vele voorafgaande jaren is deze internationale glostershow de grootste glostershow ter wereld. De competitie is erg zwaar, omdat hier alleen champion breeders meedoen, waardoor er in de meeste klassen veel vogels zitten. Ook dit jaar kwamen inzenders uit vele landen naar Haaksbergen. Omdat deze show vorig jaar door Corona niet door kon gaan, had het bestuur bedacht om een speciale competitie te organiseren voor glosters van 2020. Hieruit werd door de keurmeesters de beste gloster van 2020 gekozen. Ook op deze show vielen veel van mijn glosters in de prijzen. Het winnen van een aantal van de grootste klassen was dit jaar wederom gelukt. Mijn groene jonge consort man en mijn jonge groene kuifman wonnen hun klasse. Daarnaast won mijn overjarige groene kuifpop haar klasse. Mijn Bonte kuifpop van 2020 werd door de keurmeesters uitgeroepen tot beste gloster van 2020.

Best in show 2020. Variegated flighted corona hen born 2020. Champion Class unflighted TPD corona cock.
Champion flighted TPD corona hen. Champion unflighted TPD consort cock.

Dit jaar helaas slechts twee shows voor mijn vogels. Wel erg jammer, omdat door mijn late kweek veel vogels pas halverwege november helemaal klaar waren met de rui. Een goede leer voor de volgende keer. Toch maar weer eind februari beginnen.

Door Corona gingen helaas de Glostershow in Harsum/Duitsland en de Postuurshow in Haaksbergen niet door. Volgend jaar hopelijk beter.

TOP